1.7.14

Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Stars (2014)

John Green'in Aynı Yıldızın Altında kitabını ilk çıktığında almıştım. İsmi çok albenili gelmişti. o sırada okuduğum başka kitaplar olduğu için okuması için bir arkadaşıma ödünç vermiştim. Bana bir türlü sıra gelmemişti. Ama en kısa zamanda okuyacağım. :) Sinemalarda hangi filmler var diye internete bakınırken Aynı Yıldızın Altında filmini gördüm. Tek başıma gittim izlemeye. Ramazan dolayısıyla sanırım, sinemada pek kimse yoktu. G sırasına tek başıma oturdum ve filmi izlemeye başladım. Filmin çoğu bölümünde hüngür hüngür ağladım. Gerçekten çok duygu yüklü bir film olmuş. Hazel Grace rolündeki 'in oyunculuğu gerçekten çok başarılı. Karakterin hakkını vermiş.


Filmin ana teması hayata anlam katan şeylerle mutlu olmak, yaşamanın ve nefes almanın değerini bilmek.

Kitabın (filmin) kahramanları Hazel ve Gus, ikisi de 17-18 yaşlarında kanser hastası gençlerdir. Kanser ilerlediği için ikisinin de sayılı günleri kalmıştır. İkilinin arasında zamanla doğan aşk klasik ergen aşklarından çok çok farklıdır. İçten, samimi ve hayata birlikte tutunurcasına... Anlatmak zor, kitabı okuyun, filmi izleyin. Gerçekten değer. İzlediğim en güzel filmlerden biri diyebilirim.

En beğendiğim replikler: 

"Sıfır ile bir arasında sonsuz sayı var, diğer sayılar arasında da sonsuz sayı var elbette. Bazı sonsuzluklar başka sonsuzluklardan büyüktür. Sen bana sayılı günlerde sonsuzluğu verdin Gus."

"Dünya bir dilek gerçekleştirme fabrikası değil."

"Acı hissedilmeyi talep eder."

"Sigara, öldürücü şey, ağzına koyuyorsun ama ona öldürecek gücü vermiyorsun." (Gus'ın sigara metaforu, gerçekten çok hoşuma gitti.)















1 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık ben kitabını da okudum filmini de izledim çok etkilendim...

    YanıtlaSil